Ozon koivijver


Ozon koi-vijver
Iedere koi liefhebber wil zijn vissen graag goed zien zwemmen, het liefst in kraakhelder vijverwater. Echter is dat niet mogelijk wanneer het water groen is van de algen of bruin (donkere gloed) is door bepaalde factoren.
Hierbij is ozon de uitkomst om het water kleurloos te krijgen. o3experts is gespecialiseerd in ozontoepassingen voor koi en zwem-vijvers.

Ozon installatie
Om ozon toe te kunnen passen op een koivijver hebben we een ozon generator en een ozonreactor nodig om het water te kunnen laten reageren met het ozongas (o3). Een ozongenerator levert ons de benodigde hoeveelheid ozon in gram/uur, daarnaast is een ozonreactor nodig om het ozongas te laten reageren met het vijver water.

Het ozongas (o3) dat wordt ingebracht in de ozonreactor of eiwitafschuimer, gaat met alle stoffen een reactie aan. De ozonbelletjes die reageren met de stoffen in het water stijgen naar de oppervlakte waardoor deze wordt afgeschuimd. Dit wordt ook wel schuimfractonatie genoemd. Hierdoor zal het water kleurloos en kraakhelder worden binnen enkele dagen.

Veiligheid ozon
Veiligheid staat bij o3experts voorop, zowel bij mens als bij dier. Daarom zorgen we ervoor dat alle ozon apparatuur uitgerust is met de benodigde beveiligingen. Zo kan kan er niet meer ozon worden toegevoegd dan nodig is. Ook zijn de ozoninstallaties uitgerust met restozonvernieitigers waardoor er in de nabije omgeving geen rest ozon waar te nemen is.

Wat doet ozon met het water van de vijver
Ozon heeft vele voordelen bij koi vijvers. Het verwijderen van de donkere gloed uit het water. De voedingsstoffen wegnemen voor de groei van algen. Het water wordt kleurloos. Het biologisch filter wordt extra ondersteunt (verdubbeling van het zuurstofgehalte). De koi voegt een feromeen aan het water toe dat de groei remt van de koi, ozon oxideert dit feromeen waardoor de vissen sneller kunnen groeien, dan vijvers zonder toepassing van ozon. Glashelder vijver water. Het verhoogt het redoxpotentiaal. Er is meer visbezetting mogelijk in koi vijvers. Een snellere afbraak van ammoniak en nitriet indien pH>9. Verhogen zuurstofgehalte (o2). Verlaging van de bacteriedruk. Minder onderhoud aan het biologische filter. Geen waterverversen meer.

Waar zorgt ozon (o3) voor?
• Kristalhelder, kleurloos water
• Een intersievere werking van het biologische filter
• Feromoon afbreken (wat de koi zelf aanmaakt) in het water waardoor de koi sneller groeit
• Het mogelijke maken dat er meer visbezetting kan plaatsvinden in de koivijver
• De kleurintensiteit van de koi (vissen) optimaal verbeteren
• Een snellere afbraak van ammoniak en nitriet indien Ph>9
• Een verhoging van het redox potentiaal (rH) en het zuurstofgehalte
• Minder vaak filters te spoelen, waardoor het biologisch filter beter de kans krijgt om te groeien (bacteriecultuur)

• Het vermindert de kiembelasting van het water, waardoor ziekteverwekkers minder kansen krijgen 
• De kleuren/pigment van de vissen zullen intenser worden

Niet goed werkende ozoninstallatie
Heeft u een ozoninstallatie welke uit staat omdat het niet werkt, of ruikt u in de nabije omgeving van de ozoninstallatie ozon?
Neemt u dan contact op met o3experts, wij helpen u graag verder.

Filterinstallatie
Ozon kan een bestaand filtersysteem nooit vervangen, daarom blijft een goed werkend filter noodzakelijk bij water zuivering. 

Contactgegevens:
o3experts.nl
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo
0031 (0) 541-663513

(7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur)

Of mail ons: 
(24/7 bereikbaar)
info@o3experts.nl


KvK nummer:      66902428
BTW nummer:     NL104230757B02

© 2009 - 2018 Copyright o3experts.nl.
Share our website