Onderhoud Ozongenerator.

Hoe wordt ozon opgewekt?
De opwekking vindt plaats doormiddel van corona discharge of door middel van uv licht.  Ozonproductie doormiddel van corona discharge wordt het meeste toegepast en biedt het meeste rendement en voordelen voor de ozonproductie. Voordelen van de corona discharge zijn onder andere de grotere duurzaamheid van de unit, hogere ozonproductie en qua kosten is het effectiever dan toepassing door middel van uv licht. Nadeel van opwekking door middel van uv licht is, dat er elke jaar onderdelen moeten worden vervangen. Een ozongenerator wordt onderverdeeld in verschillende grote's, bijvoorbeeld:
1 gram, 2 gram, 3 gram, 4 gram, 5 gram, 6 gram en 10 gram.

Waarom heeft een ozongenerator revisie nodig?
De professionele ozongeneratoren waaronder: Sander, Estrad, o3experts en Bourgonde hebben jaarlijks een revisie/ onderhoudsbeurt nodig. 
De lucht die wordt aangevoerd in de ozongenerator is vaak niet gehaal vochtvrij, door deze vochtige lucht wordt salpeterzuur gevormd die de onderdelen in de ozongenerator beschadigd.
De
siliconenslangen worden aangetast en gaan dan defect. Ook de ozonelektrode wordt beschadigd door het salpeterzuur en vocht. Door het vocht in de corona draad wordt er minimale hoeveelheid ozon opgewekt. Hierdoor kan de ozoninstallatie niet goed werken en zal het uiteindelijke resultaat minimaal zijn voor uw koivijver. Essentieel is om een goed werkende luchtdroger te plaatsen in uw ozoninstallatie. 

Wat gebeurd er tijdens een revisie/ onderhoudsbeurt?
Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de ozongenerator grondig nagekeken. Alle siliconen ozonslangen worden vervangen. Siliconen ozonslang is wel ozonbestendig maar niet zuurbestendig.
Al het salpeterzuur wordt verwijdert in de ozongenerator. Dit zuur hoopt zich op en beschadigd de ozonelektrode, hierdoor wordt de ozonproductie nihiel.
De ozongenerator zal vervolgens gereinigd worden. Elk onderdeel in de generator zal getets worden op werking. De glazen ozonelektrode's worden geheel van binnen gereinigd zodat er weer een goede ozonopbrengst plaatsvindt. Indien er een onderdeel defect is wordt eerst contact opgenomen met de klant.

Wat gebeurd er in een ozonmeting?
Nadat alle onderdelen nagekeken zijn op werking en de siliconen slangen vervangen zijn, gaat de ozon generator in een testopstelling en wordt deze aangesloten op de professionele ozonmeetapparatuur in onze werkplaats. Tijdens de ozonmeting wordt nauwkeurig een juiste ozonopbrengst gemeten van de ozongenerator. De nauwkeurige appratuur meet de ozonproductie van de generator over een periode van 12 uur. Dit gebeurd onder een constante dauwpunt van -40 graden. 

De meting neemt +/- 12 uur in beslag. Hierbij ontvangt u van ons een keuringsrapport. In dit rapport zal precies de gemeten ozonopbrengst komen te staan van de ozongenerator. Nadat de ozongenerator geheel nagekeken is wordt hij klaar gemaakt voor verzending naar de klant. Nadat het pakket verzendklaar is gemaakt, ontvangt u van ons een track en trace code met daarin de verzendgegevens en de datum en tijd wanneer u de ozongenerator weer terug kunt verwachten. De ozongenerator zal via een betrouwbare pakketdienst worden verzonden.
Zo kan uw ozongenerator het gehele jaar weer dienst doen om uw koivijver schoon en kraakhelder/ kleurloos te houden. o3experts heeft het bedrijf 7 dagen per geopend waardoor u niet hoeft te wachten, ook niet in het weekend. 

o3experts is gespecialieerd in het ontwikkelen van ozonapparatuur en reparaties van merken waaronder: Sander, Estrad, Bourgonde en o3experts. Daarnaast kunnen we ook uw ozongenerator repareren of herstellen als het merk niet bekend is, hierbij kunt u denken aan en Chinees merk. Het voordeel van deze dienst is dat u de ozongenerator weer snel werkend terug heeft. Wij zijn ook in het weekend geopend, 7 dagen per week van 09:00 - 21:00 uur.

o3experts heeft de appratuur in huis om de volgende ozongeneratoren te kunnen onderhouden en herstellen.
• Estrad
• Sander
• Bourgonde
• o3experts Ozongeneratoren
• Delzone
• Philips
• Onbekende merken

Ook buitenlandse ozongeneratoren uit bijvoorbeeld China onderhouden wij.

Is uw ozongenerator defect of heeft hij een onderhoudsbeurt nodig, geen probleem neemt u dan contact op met o3experts.nl, wij helpen u graag verder.
Tevens heeft o3experts bijna alle onderdelen op voorraad van bovengenoemde leveranciers. Zo bent u uw ozongenerator niet langer kwijt dan nodig en kunt u onbezorgd van uw hobby genieten.
 
Op al onze onderdelen (indien deze vervangen moeten worden) geven wij 2 jaar garantie. Zodat u niet voor een verassing komt te staan.
Binnen 24/ 36 uur de ozongenerator retour
Uitgebreide keuring met rapport
 1 jaar garantie op alle onderdelen
 Geen wachttijden, zelfs niet in het weekend
Deskundig en eerlijk advies
 
Neem vrijblijvend contact op met o3experts en vraag wat wij voor uw ozon generator kunnen betekenen.

Contactgegevens:
o3experts.nl
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo
Tel: 0031 (0)541 - 663513
(7 dagen per week telefonisch bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur)


Share our website