Zwemmen zonder chloor!


  •   vrijdag 1 juni 2018

Zwemmen zonder chloor!
 
Ozon (o3) is een zeer effectief ontsmettings middel en is zeer goed toepasbaar in zwembaden om chloor of broom houdende ontsmettingsmiddelen grotendeels te vervangen.
Het voordeel van het toepassen van ozon is een aanmerkelijk beter zwemmilieu. Doordat bij de ontsmetting met ozon geen ongewenste chloorhoudende bijprodukten, zoals chlooramines en trihalomethanen, geproduceerd worden. Sterker nog de eventueel gevormde chloorhoudende bijprodukten worden door de ozon afgebroken.
 
Hierdoor zullen de klachten van rode ogen, slijmvliezen en met de ademhaling sterk teruglopen. Bijkomend voordeel is dat het water sprankelender en helderder zal zijn.
 
Ozon dosering t.b.v. zwembadwaterbehandeling geeft een betere waterkwaliteit en veelal ook een chloor- en waterbesparing. De waterbesparing zal eveneens een besparing op de verwarmingsenergie betekenen, waardoor het gebruik van ozon tot lagere verbruikskosten kan leiden. Tevens zullen de typische chloorluchten in zwembaden worden weggenomen, wat het zwemcomfort doet toenemen.
Het zuiveren van water met behulp van ozon betekent, zeer weinig chloor en dat maakt het zwemmen ook erg geschikt voor cara- en allergiepatiënten!
 
Veel mensen kunnen niet tegen het chloorgebruik in zwembaden en zijn daarom genoodzaakt om andere speciale baden te bezoeken. Ook is het niet goed voor de gezondheid om langdurig bloot te staan aan de dampen van Chloor.
 
Vraag naar de mogelijkheden voor uw zwembad.
Neem vrijblijvend contact op met o3experts.nl zodat we u graag persoonlijk te woord staan bij het
vinden van een passend systeem op maat.

Bezoekadres (alleen op afspraak)
o3experts.nl
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo
0031 (0) 541 - 66 35 13

(bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 18:00 uur
 
 
Share our website