Ozon reactor


Ozonreactor
Een goede ozon reactor vermengt kleine ozonbellen met water. Het schuim wordt vervolgens direct afgevangen door een eiwitafschuimer. Dit wordt ook wel schuimfractonatie genoemd. 
Het nadeel van het toepassen van een ozonreactor is dat het veel tegendrukt geeft, waardoor er vaak veel extra energie kost om eenzelfde waterflow te verkrijgen in de ozonreactor.
Zorg altijd voor een goede restozonvernietiger zodat er geen restozon kan worden waargenomen in de nabije omgeving van de ozoninstallatie.
 
Om ozon toe te kunnen passen hebben we verschillende producten nodig om de installatie compleet te maken. Naast de ozongenerator hebben we ook ozonreactor nodig.
Een ozonreactor is niets anders dan een buis waarin we het ozon laten reageren met het water. Echter komt hier nog wel het een en ander bij kijken.
 
Statische mixer of Eiwitafschuimer?
o3experts ontwikkeld en maakt in eigen beheer ozonreactoren. De ozonreactor kunnen we onderverdelen in statische mixers en eiwitafschuimers ofwel ozonreactor gecombineerd met een afschuimer. Voor zwembaden wordt vaak gekozen voor statische inline mixers. Voor de koivijvers passen we een eiwitafschuimer toe om het water kleurloos te krijgen.
Pas altijd een restozonvernietiger toe om een veilige omgeving te creeren voor mens en dier. Om ozon toe te kunnen passen hebben we verschillende producten nodig om de installatie compleet te maken. Naast de ozongenerator hebben we ook ozonreactor nodig. 
 
Het werkingsprincipe eiwitafschuimer
Oppervlakte actieve stoffen, ook surfactanten genoemd, worden aangetrokken door het grensvlak tussen water en lucht. Dat komt omdat deze moleculen een waterminnende (hydrofiele) en watermijdende (hydrofobe) poul hebben. Door aan dit oppervlak te hechten kan bijvoorbeeld een eiwitmolecule haar waterminnende deel in het water houden en de rest eraan onttrekken.
 
Eiwitafschuimers creeren een enorm water/ lucht-grensvlak door de productie van miljoenen zeer kleine belletjes in een beperkte ruimte, waar dan die oppervlakte actieve stoffen naar toe worden getrokken. Doordat de belletjes oprijzen, ontstaat er aan het wateroppervlak een olieachtig schuim, dat voortdurend wordt opgestuwd door de druk van de schuimkolom eronder.
Het schuim bestaat dus uit een opeen hoping van gasbelletjes die beladen zijn met onzuiverheden. De open springende schuimbelletjes worden dan opgevangen door de schuimbeker waar een vloeibare restfractie achter blijft. Hier zijn de afvalstoffen klaar om te worden verwijderd. De kleur kan varieeren van geel tot donkerbruin bij een goede afstelling van het apparaat.
Deze manier van (water) zuiveren wordt ook wel als schuimfractionatie aangeduid.

Glazen ozonmembramen
o3experts heeft een glasfilter ontwikkeld die momenteel in iedere geleverde eiwitafschuimer is geplaatst. Deze glasfilter is onder te verdelen in 3 types. Glasfilter P1, P2 en P3. Het verschil in deze types is de poreusiteit in de afstand tussen de glaskorrels. Doordat glas ozonbestendig is wordt deze techniek toegepast. Deze glasfilters zijn opgebouwd uit hele fijne glaskorrels die in elkaar worden gesmolten. Hierdoor ontstaat een zeer fijne luchtbel. Daardoor is het effect van schuimfractonatie extreem hoog. Dit in tegenstelling tot een houten of kuntstof luchtsteen van bijvoorbeeld het merk sander of vergelijkbaar. Deze glazen luchtschijven hebben geen onderhoud nodig en gaan levenslang mee. Dit zorgt ervoor dat u jaarlijks geen dure terugkomende uitgave heeft aan uw eiwitafschuimer. In het onderstaande filpmje wordt gebruikt gemaakt van een glazen ozonmembraam (P1). 
 
 
Mechanische filtering
Voor een optimaal effect kiezen we voor een ozonreactor met eiwitafschuimer.
eiwitafschuimers zijn mechanische filterapparaten. Ze werken op het principe dat moleculen van verschillende stoffen (zowel organische als anorganische) worden aangetrokken door het grensvlak tussen water en lucht. In zout water kan met dit toestel tot 80% van alle organische afvalstoffen verwijderd worden, het spreekt dus vanzelf dat dit voor zoutwater-aquaristiek onmisbare toestellen zijn.
 
Alle ozonreactoren van o3experts worden in eigen beheer gemaakt. Vraag o3experts naar de mogelijkheden wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van ozonreactoren en eiwitafschuimers met ozntechniek.
 
Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden van ozontechnieken. 
Neemt u vrijblijvend contact op met o3experts zodat we u graag persoonlijk te woord kunnen staan, bij het vinden van een passend systeem.

Contactgegevens
o3experts.nl
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo

0031 (0) 541-663513
(7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur)

Of mail ons: 
(24/7 bereikbaar)
info@o3experts.nl


© 2009 - 2018 Copyright o3experts.nl.
Share our website