Ozon zwembad - Zwemmen zonder chloor


Ozontechniek toegepast voor zwembaden
Ozon (o3) is een zeer effectief ontsmettings middel en is zeer goed toepasbaar in het zwembad om chloor of broom houdende ontsmettingsmiddelen grotendeels te vervangen.
Het voordeel van het toepassen van ozon op een zwembad is een aanmerkelijk beter zwemmilieu. Doordat bij de ontsmetting met ozon geen ongewenste chloorhoudende bij producten, zoals chlooramines en trihalomethanen, geproduceerd worden. Sterker nog de eventueel gevormde chloorhoudende bij producten worden door de ozon afgebroken in het zwembad
Ozon breekt dus chloor af in zwembaden.
 
Verbeterd zwemwater
Hierdoor zullen de klachten van rode ogen, slijmvliezen en met de ademhaling sterk teruglopen. Bijkomend voordeel is dat door toepassing van ozon op het zwembad water sprankelender en helderder zal zijn door toepassing van ozon.
 
Beter milieu door toepassing ozon op zwembaden
Ozon dosering t.b.v. zwembad waterbehandeling geeft een betere waterkwaliteit en veelal ook een chloor- en waterbesparing. De waterbesparing zal eveneens een besparing op de verwarmingsenergie betekenen, waardoor het gebruik van ozon tot lagere verbruikskosten kan leiden. Tevens zullen de typische chloorluchten in het zwembad voor een groot deel worden weggenomen, wat het zwembad comfort doet toenemen.Het zuiveren van water met behulp van ozon betekent, bijna geen chloor en dat maakt het zwemmen ook erg geschikt voor cara- en allergiepatienten!
 
Heeft u vragen over zwemmen met ozon? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
 
Contactgegevens
o3experts.nl
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo

0031 (0) 541-663513
(7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur)

Of mail ons: 
(24/7 bereikbaar)
info@o3experts.nl


© 2009 - 2018 Copyright o3experts.nl.
Share our website