Groene algen in koi vijver Nunspeet - 85.000 liter water voorzien van een ozon installatie voor kristalhelder water

o3experts heeft in opdracht van een klant een ozoninstallatie geplaats in Nunspeet. Het water was voorheen groen en de klant kon de vissen niet meer zien zwemmen. De wensen zijn met de klant besproken en het water is nu kleurloos en kristalhelder. De totale hoeveelheid water in de koivijver bedraagt 85.000 liter. Door de ligging van de vijver in de palle zon, groeien algen met een snel tempo. Door toepassing van ozon wordt de voedingsstof voor zowel zweef als draadalgen weggenomen waardoor deze geen kans meer krijgen om in de vijver te kunnen groeien.

Onderstaande foto: opstelling ozongenerator en ozonreactor. Deze ozonreactor wordt veel toegepast bij koivijvers waar de filterinstallatie onder het waterniveau is geplaatst. Deze installatie is voorzien van een redoxmeter, redoxprobe, droogluchtfilter, ozonbestendige siliconenslang en een rest ozon vernietiger. Omdat er een redoxmeter is geplaatst wordt er automatisch bij
een gewenste waarde de ozongenerator in werking gezet, indien de gewenste waarde is bereikt wordt de ozon generator uitgeschakeld.
  

Onderstaande foto: elektrische terugslagklep om schade te voorkomen aan de ozongenerator. Een  elektrische terugslagklep wordt ingezet om schade te voorkomen bij stroomuitval en wanneer de luchtpomp uitvalt. Zo kan het water niet terugstromen in de ozongenerator of ionisator. Dit voorkomt schade.


Onderstaande foto: energie zuinige eco pomp, deze pomp is in toerental te regelen via
een controller. Door de inzet van deze energiezuinige pompen en constante pompen is het resultaat van ozon optimaal.


Het resultaat na 1 week: 85.000 liter water, kristalhelder.
   

 Het resultaat na 1 week: 85.000 liter water, kristalhelder.

 
Het resultaat na 1 week: 85.000 liter water, kristalhelder.


Ozon is een effectieve manier om kristalhelder water te verkrijgen voor de koi vijver. De voordelen van ozon zijn onder anderen: het remt ziekteverwekkers, maakt het water kristalhelder, remt drastisch de groei van zweef en draadalgen, gaat vorming van ammoniak tegen, gaat de vorming van nitriet tegen, ondersteund de werking van het biologische filter, breekt organisch materiaal af, breekt de gele kleurstoffen in het water af.

Wilt u ook echt kristhal helder vijver water? Wij helpen u graag verder.          

Neemt u vrijblijvend contact met ons op.
Wij helpen u graag verder:

Bereikbaar op:
0031 (0)541 - 663513
(7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur)     
                                       


Share our website