Kristal / kraakheldere koi vijver in 's Hertogenbosch door toepassing van professionele ozon apparatuur

Voor een klant in 's Hertogenbosch heeft o3experts een ozoninstallatie geplaatst. Dit is een van de eerste ozonsystemen welke o3experts heeft geplaatst. Het systeem bestaat uit een ozongenerator, statische inline mixer, uv lamp (55 watt) en restozonvernietiger met redoxmeter en sturing. Totale vijverinhoud = 35m3.

Onderstaande foto: Ozoninstallatie door middel van een statische mixer.


Een redoxmeter. De redoxmeter meet de vervuiling in het vijverwater. ORP staat voor de oxidatie-reductiepotentieel. In sommige delen van de wereld, het is ook bekend als redoxpotentiaal. De probe meet de vervuiling in het vijverwater en de waarde is vervolgens af te lezen op het display, ofwel de redoxmeter genoemd. Een redoxmeter slaat aan bij een bepaalde gewenste waarde en gaat uit bij een ingestelde waarde die door o3experts wordt ingesteld als veilig. Een redoxmeter is een onmisbaar instrument voor een koivijver. Zo kan er niet worden overgedosseerd en blijft het veilig voor mens en dier.

In opdracht voor een klant heeft o3experts ozon toegepast in 's Hertogenbosch voor een koi vijver. Een zeer fraaie koivijver gerealiseerd met een glasruit. Er is gekeken naar de visbezetting in de vijver en de hoeveelheid vijverwater. De ozoninstallatie bestaat uit een ozongenerator, statsiche inline mixer, restozonvernietiger en ozon accessoires waaronder een droogluchtfilter, ozonbestendige terugslagklep en siliconenslang. Het water is enkele dagen na oplevering van de ozoninstallatie kraakhelder geworden.

Ozon is een effectieve manier kirstalhelder vijverwater te krijgen. De voordelen van ozon zijn onder anderen: het remt ziekteverwekkers, maakt het water glashelder, remt drastisch de groei van zweef en draadalgen, gaat vorming van ammoniak tegen, gaat de vorming van nitriet tegen, ondersteund de werking van het biologische filter, breekt organisch materiaal af, breekt de gele kleurstoffen in het water af. 

Wat kan o3experts voor uw koivijver betekenen? WIj helpen u graag verder.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op.
Wij helpen u graag verder:

Bereikbaar op:
0031 (0)541 - 663513
(7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur)        
                      Share our website