Onderhouds vrije ozoninstallatie voor een koivijver om de bacteriedruk te verlagen - 45.000 liter water

Voor een klant heeft o3experts een ozoninstallatie op maat gemaakt. Deze ozoninstallatie bestaat uit een ozongenerator 4 gram en een glazen eiwitafschuimer / ozonreactor (onderhoudsvrij).
De ozon installatie heeft ook diverse veiligheden ingebouwd waardoor er bij stroomuitval of geen luchtdruk de ozongenerator automatisch wordt geblokkeerd. Hierdoor kan er geen water in de ozongenerator en luchtpomp komen. Ook is er een luchtdroger gebruikt om de vocht uit de omgevinglucht te filteren en de temperatuur te laten dalen. Daarnaast is er een aktief koolfilter ingezet om de restozon te absorberen in het filterhuis.

De wens van de klant was om de bacteriedruk te verlagen en de redoxwaarde te laten stijgen. Tevens wordt de waterkwaliteit van het water verbeterd waardoor de kans op visziekten afneemt.
Let op! door toepassing van ozon is het niet zo dat vissen nooit meerz ziek kunnen worden. Doordat de bacteriedruk verlaagt wordt, wordt de kwaliteit van het water aanzienlijk beter en verijkt met zuurstof. De vissen zullen minder lusteloos zijn en vitaler in het water bewegen.

Tevens wordt de helderheid van het water aanzienlijk vergroot. Het pigment van de vis is intenser en de weerstand wordt vergroot. Ook de filtercapaciteit van beide beadfilters worden vergroot omdat het eindproduct van ozon (o3) pure zuurstof (o3) is. Het filter heeft veel zuurstof nodig en daardoor is ozon een prima aanvulling om de filtercapaciteit te vergroten. Hierdoor hoeft de klant minder vaak de filters te spoelen.


]


Onderstaande foto: extreem helder water door ozontechniek


Onderstaande foto: de klant kan vanuit zijn woonkamer de prachtige koivissen bekijken.
Onderstaande foto: Ozonreactor/ eiwitafaschuimer in werking.


Onderstaande foto: ozoninstallatie in werking.


Heeft u vragen over een ozoninstallatie?

Wij helpen u graag verder.

o3experts.nl
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo
0541 - 66 35 13
( 7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 20:00 uur)

info@o3experts.nl
(24/7 bereikbaar)Share our website