Stilstaande Ozon installatie aangepast / gereviseerd in Belgie voor een koi vijver van 200.000 liter vijverwater

Voor een klant in Belgie heeft o3experts een stilstaande ozon installatie weer in werking gezet na enkele aanpassingen. Dit systeem wat is toegepast wordt veel ingezet om grotere koi vijvers kraakhelder te krijgen. Echter wanneer producten niet op een goede manier zijn gekoppeld of afdichtingen lekken dan kan dit problemen opleveren en de installatie kan dan ook niet goed functioneren.

De klant gaf aan dat ze een systeem hadden dat altijd goed heeft gewerkt maar stilstond omdat het bedrijf dat dit destijds heeft geplaatst geen gehoor meer gaf. o3experts is op locatie geweest en het systeem aangepast. Nu heeft de klant weer een sprankelende koivijver met intens helder water, waarbij zelfs een steur van 3 meter in het bassin zwemt.

   
Bovenstaande foto's : Defecte ozoninstallatie 6 gramBovenstaande foto: Groene troebele koivijver (donker door zweefalgen) 200.000 liter vijverwater door stilstaande ozoninstallatie.


Bovenstaande foto: Aangepaste ozoninstallatie 6 gram

De 6 grams ozoninstallatie is aangepast. Er is een glasfilter geplaatst om ervoor te zorgen dat fijne bruisende luchtbelletjes een optimale reactie aangaan met alle schadelijke materialen die in het vijverwater aanwezig zijn. Waarneer er grote ozonluchtbellen in de mixer worden geblazen dan is het effect minimaal en resulteert dit in veel restozon. Door een kleine aanpassing aan de inlinemixer heeft dit een groot effect op de waterkwaliteit. Echter kwam er ook veel restozon vrij in de ruimte waar de installatie was opgesteld. Dit is verhoplen door de juiste inzet van een koolfilter te plaatsen en voor de zekerheid de resterende lucht naar buiten te verplaatsen. Hierdoor kan het restozon geen geen reactie aangaan met materialen die opgesteld staan in de filteruimte onder de koivijver.


Inzet ozon na 2 dagen.

Inzet ozon na 2 dagen.

Waterspiegel foto koivijver Belgie.


De koivijver is 2 meter diep en deze steur is 3 meter lang.

Deze koivijver wordt nog voorzien van een professionele eiwitafschuimer. Dit om de koivijver extreem helder te kunnen krijgen. Een Inline mixer schuimt niet direct kleurstoffen af, dit in tegenstelling tot een eiwitafschuimer. Fotos volgen binnenkort.

Heeft u een niet goed werkende ozoninstallatie? Wij helpen u graag verder om met enkele aanpassingen het systeem weer effectief in te zetten.
Tevens is het aan te raden om preventief 2 x per jaar de ozoninstallatie te onderhouden. Zo voorkomt u schade aan de ozongenerator.
Wij kunnen voor u de zorg uit handen nemen door 2 x per jaar op locatie te komen om daarbij alle zorg te verlenen voor een goed/veilig werkende ozoninstallatie nodig heeft.

Neemt u vrijblijvend contact met ons op.
Wij helpen u graag verder:

Bereikbaar op:
0031 (0)541 - 66 35 13
(7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur)

Share our website