Ozoninstallatie voor een steurenvijver - totale vijverinhoud 25.000 liter water

Voor een klant heeft o3experts een ozoninstallatie geleverd.
Deze ozoninstallatie bestaat uit een ongenerator en een onderhoudsvrije eiwitafschuimer/ozonreactor in 1. Deze eiwitafschuimer is onderhoudsvrij omdat het glasfilter van glas is vervaardigd. Er zitten vele kleine glaskorrels in een schuif verwerkt waardoor er een fijne (ozon) luchtbel ontstaat. Hierdoor is het schuimfractionatieproces en reactie ozon met het water zeer efficient.
De redoxwaarde is binnen enkele dagen al gestegen na inzet van de ozoninstallatie.

Voorheen stond er een statische mixer opgesteld. Echter een statische mixer is niet echt geschikt voor een vijver. Tevens worden afvalstoffen ook niet afgeschuimt en raak je de kleurstof uit het water lastig kwijt. De afvalstoffen gaan direct weer mee in de vijver. Ook gaat er veel lucht mee in de vijver waarneer er geen restozonvernietiger is geplaatst.

Nu kan de klant weer genieten van de prachtige grote steuren in de vijver en zullen ze in zuurstofrijk water zwemmen. Steuren hebben immers zuurstofrijk water om zich voort te kunnen bewegen.
Ozon is dus een ideale toepassing voor deze vijver. Ook krijgen steuren veel eiwitrijk voedsel, dit is een belasting voor dewaterhuishouding. Door ozon toe te passen kan er extra worden gevoerd en de visbezetting aanzienlijk worden vergroot.
Heeft u vragen over ozon en een steurenvijver of koivijver?
Wij helpen u graag verder.

o3experts.nl
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo
0541 - 66 35 13
(7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 - 20:00 uur)

info@o3experts.nl
(24/7 bereikbaar)Share our website