Stilstaande Ozon installatie vervangen door een professionele installatie 12 gram. Koivijver 80.000 liter water - Belgie Waasmunster

Een klant in België heeft ons benaderd omdat zijn huidige ozoninstallatie stil stond en defect was. Een koibedrijf heeft destijds een ozoninstallatie toegepast zonder hier enige kennis van te hebben gehad. De installatie stond stil en was defect. o3experts heeft de stilstaande installatie vervangen door een professionele ozoninstallatie 12 gram. Deze installatie is onderhoudsvrij en zal jaarlijks 2 keer door o3experts worden nagekeken. Zo heeft de klant geen omkijken naar de koivijver en kan hij volop genieten van zijn prachtige vissen.


Deze foto's zijn gemaakt bij aankomst in Waasmunster België. We hebben voor de klant de oude stilstaande ozon installatie verwijderd.


Plaasting van de onderhoudsvrije eiwitafschuimer / ozonreactor 300 mm in combinatie met de ozongenerator 12 gram.


Plaasting van de restozonvernietiger. Der restozon wordt gescheiden van het schuim. Hierdoor zorg je ervoor dat er geen restozon in het riool kan komen.
Het restozon wordt opgenomen in de restozonvernietiger.


De ozonistallatie is afgesteld door experts. Dit is een belangrijke stap. Wanneer de ozoninstallatie niet goed afgesteld is kan het effect nihiel zijn.
Aanvoer van vijverwater en afvoer van het behandelde water en tegendruk vanuit de eiwitafschuimer zijn 3 belangrijke factoren die goed op elkaar moeten zijn afgesteld.
Anders krijg je teveel schuim met water of er is teveel aanvoerwater waardoor het water in de eiwitafschuimer gaat draaien, dit beinvloed het proces ''schuimfractonatie''.
Het schuim kan dan weer door de grote draaiende waterflow worden meegenomen naar de uitvoer van de eiwitafschuimer. De luchtstenen in de eiwitafschuimer zijn gemaakt van glasschijfen. Deze zijn onderhoudsvrij en ozonbestendig, en hoeven ook niet jaarlijks te worden vervangen.

Foto voor installatie ozon (onderstaand)

Het water is nu nog troebel van de kleurstoffen. Je kunt dit zien door de achterste luchtsteen die bruist. Deze is nu niet goed zichtbaar. Dit komt doordat kleurstoffen in het water het zicht in de
koivijver beinvloeden. Wanneer de ozoninstallatie goed is afgesteld en enige tijd draait zal het effect optimaal zijn en zal het water kleurloos zijn. Hierdoor komen de vissen optimaal tot zijn recht.
Binnenkort volgen hier meer foto's van de glasheldere koivijver in Belgie.Foto na installatie ozon (bovenstaand)

Foto na installatie ozon (bovenstaand)
Benieuwd wat o3experts voor uw koivijver kan doen?
Wij helpen u graag verder.

o3experts
Kolberinksmaat 46
7595 CA Weerselo
0031- (0)541 663513
7 dagen per week bereikbaar van 09:00 - 21:00 uur


 

Share our website